Peter Derksen

Peter Derksen | Adviseur

In teamverband komt mijn waarde als professional het beste tot zijn recht. Loopt een raadvergadering vast of lijkt het eind zoek bij de transitie naar een nieuw systeem: ik zorg dat er knopen doorgehakt worden op basis van een breed gedragen consensus. Daarin lever ik mijn bijdrage door te analyseren, vorm van inhoud te scheiden, de blik te richten naar de toekomst, maar vooral door aan te voelen waar de (persoonlijke en professionele) pijnpunten liggen. 

Zeker ook bij mooi weer ben ik altijd de ‘nummer twee’: dienstbaar in alle vormen. Vanuit mijn tijd in Zuid Afrika heb ik daar de treffende uitspraak ‘ons dien en ons bescherm’ aan overgehouden. Daartoe ben ik communicatief sterk (in woord en geschrift), benaderbaar, sensitief vermogend, organisatorisch sterk, doelgericht, flexibel, enthousiast en creatief. Mijn werkervaring is zeer divers (in onderwerp en functie) maar kan door de bank genomen worden samengevat als manager/coach binnen de materialen- en energietransitie. 

Als balans voor het enerverende professionele bestaan ben in mijn vrije tijd vooral bezig met lezen (non-fictie), koken, sporten en praten over de belangrijke dingen des levens.  

Expertise

  • 30+ jaar ervaring 
  • Adviseur materialen- en energietransitie bij diverse gemeenten (o.a. Maastricht, Haarlemmermeer en Nuenen)
  • Secretaris Vereniging van Contractanten Afvalsturing Brabant
  • 18 jaar eigenaar adviesbureau (project- en procesmanagement, training en coaching)
  • 6 jaar eigenaar trainingsbureau in Zuid-Afrika (mensgerichte managementtraining)  

Contact
Tel: +31 6 46 88 59 77
E-mail: peter@facetgovernment.nl
LinkedIn