Opruimacties avondvierdaagse

Het is een begrip in vele gemeenten: de avondvierdaagse! Jong en oud lopen ‘s avonds prachtige routes in en rond hun woonplaats. Zwerfafval is daarbij een doorn in het oog. Facet organiseert daarom leuke opruimacties. Het resultaat? Zakken vol zwerfafval worden door actieve wandelaars verzameld en ingeleverd. Opgeruimd staat netjes!

 

Zwerfafval is schadelijk
Afval in de natuur en op straat is schadelijk voor mensen en dieren. Het duurt maanden voordat papier vergaan is en jaren voordat colablikjes en sigarettenpeuken uit het milieu verdwenen zijn. Plastic is problematisch omdat het uiteenvalt in minuscuul kleine stukjes die nooit helemaal uit het milieu verdwijnen.

Opruimactie
Opruimacties komen altijd in een samenwerking met de organisatie van de wandeltochten en de gemeente tot stand. Zo kunnen bij de start biologisch afbreekbare afvalzakjes en handschoenen worden uitgedeeld. Of kinderen kunnen zich inschrijven voor leuke prijzen wanneer ze na afloop van de wandeling een vol zakje inleveren. Ook de communicatie rond de actie wordt door Facet uitgevoerd.

Zwerfafval aanpak
Opruimacties tijdens wandeltochten kunnen als onderdeel van de zwerfafval aanpak van gemeenten worden uitgevoerd. Ze kunnen worden ondergebracht bij de zwerfafvalvergoeding van Nedvang. Alle Nederlandse gemeenten kunnen aanspraak maken op die zwerfafvalvergoeding.

Ook afval aanpakken op evenementen?
De adviseurs van Facet Government hebben veel ervaring met zwerfafval aanpak en nemen op een efficiënte manier het meeste werk uit handen. Meer weten? Hulp nodig? Informeer vrijblijvend wat Facet Government voor u kan betekenen. Neem contact met ons op!