No Waste – Lekker Uden

Jong geleerd is oud gedaan. Daarom wilde de gemeente Uden samen met kinderen extra aandacht besteden aan (zwerf)afval tijdens het food evenement Lekker Uden. Een evenement dat in het teken stond van lokale voedselproductie. Facet organiseerde en coördineerde hiervoor de activiteiten om samen met kinderen aan de slag te gaan met zwerfafval.

Lekker Uden
Van 31 augustus, t/m 2 september 2018 werd Uden op de culinaire kaart gezet. Udense ondernemers presenteerden met hun verschillende gerechtjes een smakelijke rondreis door de regio, waarbij volop gebruik werd gemaakt van streekproducten.
Facet heeft in opdracht van de gemeente samen met de organisatie van Lekker Uden passende activiteiten ontwikkelend in het kader van zwerfafval. Vervolgens werd door Facet gezorgd voor een goede opzet en begeleiding van de activiteiten en de communicatie.
Kids area

Lekker Uden is niet alleen een lekkere, maar ook een leerzame beleving voor het hele gezin geweest. In de kids erea konden kinderen aan de slag met (zwerf)afval:

  • knutselen met afval dat rechtstreeks uit de keukens van het evenement kwam
  • zwerfafval quiz
  • kliki spel; hoe moet afval worden gescheiden?

Zwerfafvalvergoeding; ook voor uw gemeente
Nederlandse gemeenten kunnen aanspraak maken op de zwerfafvalvergoeding van Nedvang. De activiteiten om bewustwording te creëren over zwerfafval zijn onderdeel van de zwerfafval aanpak van de gemeente Uden en worden gefinancierd uit de zwerfafvalvergoeding.

Ook afval aanpakken op uw evenementen?
De adviseurs van Facet Government hebben veel ervaring met zwerfafval aanpak en nemen op een efficiënte manier heel veel werk uit handen. Meer weten? Hulp nodig? Informeer vrijblijvend wat Facet Government voor u kan betekenen. Neem contact met ons op!