Robot geeft les over zwerfafval

27 juni 2018 – Een robot assisteert tegenwoordig onze lessen over zwerfafval! Al pratend en dansend leert deze sympathieke machine aan basisschoolleerlingen waarom afval op straat en in de natuur zo schadelijk is. Het Eindhovens Dagblad kwam er zelfs voor naar Budel en schoof aan in de schoolbanken:

Gastles zwerfafval
Voor verschillende gemeenten geeft Facet gastlessen in het kader van de aanpak van zwerfafval. Een ervaren gastdocent neemt de kinderen mee in de wereld van afval: Wat is zwerfafval? Wat gebeurt er als afval in de natuur terecht komt? Wat is de plastic soep? Hoe kun je afval goed scheiden? En wat is de waarde van afval? Samen gaan ze op zoek naar zwerfafval, oplossingen en de antwoorden in het grote afvalspel.

Onze ‘Meccanoid’ robot stond al in de gemeenten Heeze-Leende voor de klas en nu ook in Budel, gemeente Cranendonck. Beide gemeenten hebben een duidelijk beleid tegen zwerfafval. De gastlessen van Facet zijn hierbij een onderdeel in de aanpak tegen vervuilde straten en natuur.

Techniek heeft de toekomst
Techniek wordt een steeds belangrijker aspect binnen onze samenleving. Ook in de wereld van ‘grondstoffen, afval en recycling’. Daarom is het belangrijk om techniek op een leuke en speelse manier voor kinderen te koppelen aan dit soort onderwerpen.

Zwerfafvalvergoeding Nedvang
De gastlessen over zwerfafval, inclusief assistentie van onze robot ‘Meccanoid’, worden aan gemeenten vergoed door Nedvang middels de zwerfafvalsubsidie. Ook kunnen de resterende subsidiegelden 2013-2017 hiervoor worden ingezet.

Geïnteresseerd in gastlessen?
Neem dan contact op met Madeleine Velthuizen.